බොහෝ නිවැසියන් වරක් පිසින ලද ආහාර පසුව අනුභවය කිරීමට පුරුදුව සිටිනවා. මෙහිදී ඇතැම් විට තමන්ගේ ප්රියතම ආහාර දෙවෙනි තුන්වෙනි වතාවටද ඒවා රත් කිරීම සිදු කරනවා. නමුත් දැන් සොයාගෙන තිඛෙන්නේ ඇතැම් ආහාර දෙවන වර රත් කිරීමට යෝග්ය වුවද ඇතැම් ආහාර දෙවෙනි වතාවට රත් කළ විට ඒවා විශ වන බවය. මෙය ඇතැම් විට විශ්වාස කිරීමට පවා නොහැකි වනු ඇති. මෙහිදී සිදු වන්නේ එම අහාර වල ඇති රසායනික ප්රබේධයන් වෙනත් රසායනික සංයෝගයන් බවට පත් වීම වන අතර ඇතැම් විට ඒවා ශරීරයට අහිතකර විය හැකිය.
fuf,i fofjks ;=kajk jrg r;a lsÍu fkdl< hq;= wdydr j¾. lsysmhla wo ,smsfhka bÈßm;a lrkjd'
1' ksú;s'
jrla msisk ,o ksú;s fojk jr msiSu b;du wkdrlaIs;hs' tfukau fuh kej; lsis Èk isÿ fkdl< hq;= w;r ksú;s msi .;a jydu wdydrhg .kak' fuh fya;=j jkafka ksú;s j, khsg%ේg ixfhda.hka wvx.= ùuhs' fuu khsg%ේghka kej; r;a lsÍfï§ khsg%hsghka njg m;a úh yels w;r tajd úY iys; ixfhda.hka h'
2' ie,aÈß fld,